sâmbătă, 26 februarie 2011

Arta de a copia.

Deci, un nou post. Dupa ultimul meu post mi s-a spus ca e prea trist, trebuia sa schimb ceva. Voi scrie despre ceva interesant, zic eu. A copia. O adevarata as putea spune.
Nu voi spune cum face u, niciun hot nu isi dezvaluie secretele, oricum..
Ora de italiana. Test scris. Primim foaia de test cu 5 intrebari, despre Decameron, Canto V din Divina Commedia si inca vreo doua chestii, evident, niciunul nu invatase inspemii de pagini, maxim, citesti o data, de 2 ori pentru a avea o idée, daca scrii macar sa stii ce scrii.
Incepem testul. Profesorul e foarte de treaba dar azi se pare ca si-a pus in plan sa ne supravegheze atent. Sta ridicat, in fata clasei sin e priveste fiecare miscare. De asemenea ii privim cu totii miscarile, din cand in cand, cu speranta ca isi va gasi ceva de facut. Zisesem ca asta va fi primul meu patru la italiana, pana cand, elevul de serviciu ii aduce jurnalele. Oh my god! Atat asteptam. De Rossa se aseaza frumusel la catedra si fiecare isi face o cale de a copia.
Trec vreo zece minute, profesorul inca citeste cu multa atentie. Cu toti fac acelasi lucru. Copiaza. Unii mai timizi, inrositi ca niste raci atunci cand fac asta, altii mai putin timizi. Sunt in prima banca, cea mai buna banca de copiat, ever!
Intorc capul si arunc o privire in clasa. Tot felul de tehnici, metode, care mai de care mai elaborate. Unul copie cu ajutorului telefonului, bine ascuns in penar, altul, cu cartea pe banca, sub banca, pe picioare, sub picioare si .. asa mai departe. Acum ii las pe ei si ma intorc la metoda mea de copiat.
Deodata, profesorul face un tur prin clasa. Un zumzet imediat se aude. Al cartilor, inchise, bacate in banca unii care se sperie, se inrosesc, isi mananca unghiile si asa mai departe. Sunt al naibii de caraghiosi.
E un feeling foarte placut atunci cand copii. Imi tot trece prin minte un vers de’al lui “Grasu’ “: “E adrenalina si antrenament.” Hm.. si cata dreptate are. Adrenalina atunci cand il vezi ca vine spre tine, pentru a te prinde “cu mata’n sac” si antrenament, atunci cand “pari” curat, negasind nimic incriminator.
I love that!

Idei simple si …elementare
- nu te panica
- nu exagera cu copiatul, profesorul te cunoaste si stie ca nu poti invata absolut toate cuvintele din carte
- citeste lectia una,doua ori, pentru a copia doar lucruri interesante, nu toate idioteniile.

Acum. Gata!



Aaaa, daca copii, cel mai important e sa nu te lasi prins . :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu